Noorder Dierenkliniek

Vaccineren

Vaccinatie is een effectieve methode om uw huisdier te beschermen tegen besmettelijke en soms dodelijke infectieziekten. Vaccineren zorgt er voor dat uw dier niet of minder ziek wordt van de infectie zoals bijvoorbeeld hondenziekte, hepatitis en parvo (bij hond en kat) en RHD en Myxomatose (bij konijn).

 

U kunt bij ons een afspraak in plannen om uw huisdier te laten vaccineren. Wij zullen vooraf het vaccineren ook direct een jaarlijkse gezondheidscontrole uitvoeren bij uw huisdier.

 

Bij Jonge dieren is het belangrijk om het vaccinatie schema aan te houden om zo een optimale bescherming op te bouwen tegen gevaarlijke infectie ziektes.

 

Hond

Uw jonge pup wordt op 6 (bij de fokker gegeven), 9 en 12 weken leeftijd gevaccineerd, de eerste volgende vaccinatie is op 1 jaar leeftijd en daarna jaarlijks.

Jaarlijks wordt uw hond gevaccineerd voor de ziekte van Weil (Leptospirose) en bij de volwassen hond eens per 3 jaar voor hondenziekte (Distemper), hepatitis en parvo.

 

Wij kunnen uw hond ook vaccineren voor Rabiës bijvoorbeeld omdat uw hond naar het buitenland gaat, check altijd de regels van het land waar u naar toe reist en ook van de landen waar u doorheen reist. Via de website van het LICG.nl kunt u dit eenvoudig opzoeken. Daarnaast kunnen wij u dier vaccineren voor kennelhoest als uw dier naar pension gaat of veel in contact komt met ander honden. Eventuele andere vaccinaties kunnen wij op aanvraag ook voorzien.

 

Het verplicht in Nederland dat iedere hond is gechipt (geboren of geïmporteerd vanaf 1 april 2013) en in het bezit is van Europees paspoort (geboren of geïmporteerd vanaf 1 november 2021). Voordat wij een nieuw Europees paspoort of chip kunnen zetten dient u een UBN nummer te hebben aangevraagd. U kunt deze aanvragen bij de RVO.nl

 

Kat

Uw jonge kat wordt op 9 en 12 weken leeftijd gevaccineerd, de eerst volgende vaccinatie is op 1 jaar leeftijd en daarna jaarlijks.

Jaarlijks wordt uw kat gevaccineerd voor de Niesziekte en bij volwassen katten eens in de 3 jaar voor Kattenziekte.

 

Konijn

Uw konijn wordt jaarlijks gevaccineerd voor RHD en Myxomatose.